Ailout Massacre rememberred after 73 years (Arabic & Danish)-Importance of Oral History

عيلوط.. نهضت من رماد النكبة وتضاعف تعدادها عشر مرات

 

 

 

  1. november – 2021
 
 1
 skriftstørrelse

 

Nazareth – “Arabisk Jerusalem”: Ailout er en af ​​de palæstinensiske landsbyer i distriktet Nazareth inden for de 48 lande, og den symboliserer blandt sine symboler palæstinensernes overlevelse i det indre på deres jord trods angribernes tyranni.

Ailout, en sand historie om den palæstinensiske Føniks opståen fra asken, da det katastrofale jordskælv i 1948, dets mænd havde dræbt en tredjedel af dem i to zionistiske massakrer, en tredjedel af dem blev fordrevet, og en tredjedel overlevede og forblev i fædrelandet. Deir Yassin-massakren har måske været den mest fremtrædende blandt de zionistiske massakrer, men det, der skete i landsbyen Ilut (Nazareth-distriktet), for at nævne nogle få, er ikke mindre forfærdeligt og brutalt.

Det var vidne til tre massakrer, hvor en tredjedel af dets mænd blev dræbt, den anden tredjedel deserterede, og den tredje blev tilbage

Næsten to måneder efter erklæringen om oprettelsen af ​​Israel overgav byen Nazareth og derefter byen Saffuriyya sig i juli 1948. En styrke fra hæren af ​​de nye angribere besatte området og gik ind i nabolandsbyen Ilut og kidnappede tretten mænd fra landsbyen. Befolkningen i landsbyen troede, at de havde taget fanger, og ingen kendte deres skæbne på det tidspunkt. Inden aftenen beordrede den israelske hær befolkningen i landsbyen til at forlade deres landsby og truede dem med at dræbe enhver, der overtrådte ordrerne og forblev i hans hjem.Men landsbyboerne nægtede at være hjemløse og at være flygtninge i byer og landsbyer, så de besluttede at vende tilbage til deres hjem efter dage forenet af frygt og terror.

FN’s manglende dag

Og om det, der skete senere, fortalte Hajj Khaled Al-Saleh Abu Al-Walid (86 år gammel) os: “Om morgenen den 21. juli 1948 vågnede folk op ved, at en mand råbte på højtryk, at alle beboere skulle forlade deres hjem og samles på landsbyens torv, og dens gader var fulde af hærbiler, så de spredte rædsel og frygt i sjælene.

Ifølge hans historiske beretning begyndte mændene at gå ned til landsbyens plads, og hæren delte dem i to dele, den første nær moskeen og den anden på landsbyens bugter. Kvinderne og børnene blev stuvet sammen i gården til et hus i centrum af landsbyen, så der herskede panik i scenen, da kvindernes jamren blandede sig med børns gråd og skrig, som Abu al-Walid bemærker. betjente gik ind og tog soldaterne ud, som havde taget nogle ringe, armbånd og smykker fra nogle af kvinderne.”

Og om det, der skete med ham og hans familie, sagde han: “Jeg krøb gennem en af ​​gyderne for at tjekke min far, som nægtede at gå ned til vejen og foretrak at blive hjemme, idet han sagde: Hvis de vil slå mig ihjel. , lad dem dræbe mig her… På vejen nærmede jeg mig gruppen, der stod på Bayader-pladsen, og hvis kuglerne dræbte to mænd (Saleh Saeed Abu Ras). og Taha Abu Ayyash), og to sårede mænd faldt til jorden, mens de var uden tøj .

Trods forløbet af 73 år forlod det frygtelige syn ikke vidnets hukommelse den dag i dag: “Så kørte de gruppen til moskeens plads og tvang mændene til at stille op på én firkant. Alle mændene stod i kø foran soldaterne, og en af ​​disse soldater holdt et stykke papir i hånden med listen over eftersøgte. Med hensyn til den, der var fraværende i det øjeblik, blev han erstattet af en anden person. Han påpegede, at efter det beordrede de de resterende mænd til at forlade landsbyen inden for en time, sammen med kvinderne og børnene.

Abu Al-Walid tændte sin “arabiske” cigaret og pustede dens røg ud, som om han udstødte sine dybtliggende smerter i mere end syv årtier og mindedes marchen af ​​”Al-Hajij,” siger han og tilføjer: “Så snart som vi forlod landsbyen, og inden vi mistede overblikket, sprængte vi tre huse i luften, og vi følte, at himlen næsten dækkede os for eksplosionens kraft.” “.

Hajj Khaled Al-Saleh Abu Al-Walid

første katastrofe

Med hensyn til massakren begået af Haganah-styrkerne samme dag, som to overlevende var vidne til, sagde Abu al-Walid: “På et sted en halv kilometer fra mosképladsen mod vest standsede fangernes køretøjer, og soldaterne valgte 24 mænd, som lossede dem fra bilerne og beordrede dem til at sidde på jorden. På mindre end et minut, og med et signal fra en af ​​betjentene, var et maskingevær ved at høste dem, og de blev dræbt. Og skæbnen besluttede, at to af dem, som ikke blev dødeligt såret, skulle rejse sig, nemlig Khader Ali Abu Ras og Muhammad Mustafa al-Mamour, der lod som om de var døde, derefter rejste sig og flygtede, mens resten blev taget til fange.

Fangerne slap ikke for drabet, da en af ​​hærens biler bevidst trampede på afdøde Muflih Hassan Mahmoud og dræbte ham. Den dag spredte nyheden sig blandt folk med lynets hast, jamren og jamren steg i alle huse og gader, og intet hus blev skånet for katastrofen. Efter at soldaterne var flyttet væk, samlede kvinderne de dødes kroppe og anbragte dem i moskeen, og dagen efter blev de begravet.”

Aylout gennem historien

Muhammad Amin Bishr, forfatteren til bogen “Illut gennem historien,” fortæller om den massakre ifølge mundtlige vidnesbyrd, han indsamlede fra øjenvidner ud over den israelske hærs arkiver. I Golani Brigade, landsbyen Aylout, blev angrebet var på to akser. Efter at de havde fuldført belejringen af ​​landsbyen, gennemsøgte de husene for våben. De fandt en række våben inde i husene, og de sprængte dem i luften med dynamit. Dette er landsbyens borgmester, Hassan Muhammad Al-Ahmad, Sari’s hjem. Abu Ayyash, Abdel Halim Abu Ayyash og Salim Abu Ayyash. Derefter samlede de beboerne midt i landsbyen nær moskeen og satte kvinderne i gården til Abdel Karim Al-Wakeds hus og mændene i gården til Muhammad Al-Younis hus.”

khawaja brise

Ifølge Bishr steg enhedschefen “Al-Khawaja Naseem” ud af bilen og tog et papir op af lommen og læste flere navne på folk fra byen, men ingen svarede og spurgte, hvem der arbejdede i olien. raffinaderier i Haifa, “raffinaderiet.” To personer, Nayef Hussein Al-Salti og Saleh Muhammad Fashir, svarede dem. For at sidde hver for sig, del derefter mændene i to hold i henhold til instruktionerne fra kommandanten. Det første hold blev placeret i militærkøretøjer og fragtet til koncentrationslejrene, og det andet hold, med de to mænd, blev taget til fods foran skinnerne. Med hensyn til den forfærdelige scene matcher Bishr Abu Tahas beretning: “Kvinderne skreg og græd og bad kommandanten om at løslade dem. Kommandøren svarede: “Der er intet. I stedet blokerer nogle sten militærkøretøjernes vej og skal fjernes.”

Og snart flyttede den israelske kommandant fra bluffet til den direkte trussel: “Alle beboere skal forlade landsbyen og gå til nabolandet Kfarmanda, og den, der bryder ordren, vil blive skudt.”

Ifølge Bishrs undersøgelse forlod enheden landsbyen med mændene, og da den ankom i en afstand af to hundrede meter fra sine hjem nær olivenlunden, holdt militærenheden op med at gå, og efter ordre fra kommandanten stillede mændene sig i kø i én række, så “Khawaja Naseem”-køretøjet kom frem og rettede sit maskingevær mod mændene og ventede et øjeblik, mens de ventede på ordrer. Det var et kort øjeblik, hvorefter høstprocessen fandt sted.”

Bishr fortsætter i sin bog, “Efter at de israelske styrker havde afsluttet deres operationer og flyttet væk fra landsbyens grænser, gik kvinderne ud til stederne for massakrerne, og ligene blev samlet i poser og transporteret på dyrene til moskeens gårdhave, derefter begravet i den tilstødende landsby. Det var angriberne ikke tilfredse med, og ifølge hvad Bishr bekræftede, vendte de israelske styrker to uger efter massakrerne tilbage til Illut med en jødisk mand ved navn Iskandar Shoshani, som arbejdede som vagt i buskene, så de omringede landsbyen og begyndte plyndring, såsom bibokse, heste, skabe, skolebænke og køer. Derefter blev indbyggerne i landsbyen udvist som flygtninge til klostrene i Nazareth og nogle af dens kvarterer, hvilket kun efterlod otte ældre mennesker der.”

anden katastrofe

Således sluttede en side af blindt had og ulykker, som denne landsby ikke har været vidne til gennem tiderne, og efter den paniktilstand, der ramte befolkningen, de fleste af dem kvinder og børn, forlod folket landsbyen og søgte tilflugt i klostrene i Nazareth , især klostret Abu al-Yatama, og nogle af dem boede i private hjem hos fordrevne flygtninge. Men katastrofen sluttede ikke der. En uge senere gik israelske soldater ind i landsbyen igen og arresterede de mænd, der var vendt tilbage for at tage nogle fornødenheder fra deres hjem. De kidnappede tyve mænd og førte dem til bosættelsen “Beit Lehem.” Efter at de var blevet udsat for ydmygelse og ydmygelse i et par dage, løslod de dem, bortset fra tre mænd: afdøde Awad Ali Abu Ras, afdøde Salim Muhammad Abu Ras og afdøde Ali Aouda Aboud, der dræbte dem, og stedet deres grave kendes endnu ikke.

Den tredje katastrofe

Tragedien i Illout sluttede ikke der, da dens familie sørgede igen. Haj Sabri Ali Abu Ras (86) fortalte os: “To uger efter den første katastrofe fandt en hyrde 13 døde kroppe og menneskeskeletter i en skov mellem Saffuriyya og Illut . Han tilføjede: “Så skyndte folk sig og genkendte deres døde, som var blevet fanget den 7/10/1948. Hver enkelt bar sin bror eller søn for at begrave ham, og hvilket forfærdeligt syn, jeg var vidne til alt dette for mig selv, især scenen af Hassan Abboud, der bærer sine to unge sønner i sin kappe, og de er nærmest skeletter. Således dræbte de dem med koldt blod og efterlod dem føde til fugle og dyr. Selv kvinderne blev ikke sparet for deres ondskab.En af soldaterne skød og dræbte fru Diba Muhammad al-Hamad, som var på vej fra Ilut til Nazareth. Således havde hun sluttet sig til sin mand, Taha Khalil Abu Ayyash, som blev dræbt på landsbyens plads den 21.7.1948.

Tre på hinanden følgende massakrer

Dette er træk ved Aylout-katastrofen, som mistede 48 mænd inden for to måneder i tre på hinanden følgende massakrer og i separate drab, og med dem mistede de fleste af de lande, der var dens eneste levevej. I løbet af denne periode bragte hæren alle stammerne, der beboede Illut-landene, og resten af ​​befolkningen i Saffuriyya og bosatte dem i Illut. Befolkningen i Aylout blev i Nazareth i tre år, hvorefter de vendte tilbage til deres landsby for at bygge den igen. Hvad angår de fordrevne, bor de nu i Syrien, Jordan og verden.

Ifølge data fra lederen af ​​lokalrådet, Ibrahim Abu Ras, fandt massakrerne sted på en tredjedel af landsbyens mænd, mens den tredje blev forladt og efterlod kun en tredjedel. “Måske er vi trøstede af, at byen levede og forblev trods de afskyelige drab, takket være beboernes insisteren på gentagne forsøg på at vende tilbage til deres hjem, indtil det lykkedes. Efter at landsbyen talte et par hundrede, er det nu omkring 12 tusinde mennesker.”

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.